Tjolahopp! :D

Villa bara säga att Linnea var med i stallet idag också och när vi satt på bussen så tträffade vi en kompis från stallet som åt godis, så hittade hon en äcklig så hon la den på sätet... så kommer det in en tant i bussen:
"Är det ni som har lagt den godisen här?" Sa tanten
"Neeeej..." Säger vi
"Okej." Säger hon och så tar hon ett stort bett av godisen och slänger sedan resten i papperskorgen!!! HHAHAHAHHAHAHHAHAAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHHAHAH!!!!!!!!!!!
Typ alla sitter och gapskrattar och tittar ut genom fönstret för att hon inte ska se!!! hahahahahahah

Today

Hejsan! Idag vare skola :/ och vi har typ 5 prov på gång :( jobbigt! Så det fick bli snabbt i stallet! Jag longerade Luna för första gången. Hon var superduktig. I början blev det inte så bra men mot slutet gick det super. Vi skrittade bara och travade och jag övade på gas och broms. Det tog ett tag innan hon saktade av men när hon gjorde det så fick hon beröm! :D Det kommer nog efter ett tag. Hon måste bara förstå vad vi menar <3 :)
Hon slappnade även av superbra efter ett tag och sänkte huvudet ordentligt :)
Jag behövde inget spö heller. Det räckte med rösten :D
En liten bild på sötnöten :) (inte från idag :/)

Hej!

Idag var det hoppträning för Augusta :D Det gick ganska bra men Luna var pigg och vi hoppade lite utan stigbyglar. Vilket är ganska svårt på Luna xD Haha, Det var kul iaf. Jag skirver mer någon annan dag men det var det <3 :)
Kram Josse och Luna

Hejhopp!

Hejsan! Jag heter Josefin och jag har en egen ponny som heter Luna. Här på bloggen tänkte jag skriva om våran vardag tillsammans så följ oss gärna genom med och motgång<3 :D
Lite info om Luna:
Namn: Medialuna MW
Ras: Hennes föräldrar är Tyska ridponnyer men hon själv är svenskfödd och registrerad som Svensk ridponny.
Född: April 2002
Luna är en d-ponny men hon är inte slutmätt än så vi är inte säkra på hur hög hon är men vi tror runt 145cm :)
Jag har hittat mycket om Luna på internet och gör lite efterforskning om hennes liv. Luna föddes 2002 på Stuteri MW(tryck på länken och scrolla längst ned så finns Luna där på höger sida. Det står även lite info om henne)
Sedan såldes hon som föl till Elphin Stuteri. Där fick hon två föl. Ett föddes 2006; Elphins Sirius. Hans stamtavla kan du hitta på Allbreedpedigree. Bild finns på Elphin Stuteri om du trycker på länken där uppe.
Hon fick även ett föl 2008; Elphins Stella. Hon såldes till Rånäs Stall och Seminstation. Där finns en del bilder om du går in på "Utbildningshästar" och trycker på "Stella"
--------------------------------------------------------
Luna har även en halvsyster som föddes samma år(2002), föddes på Stuteri MW och såldes samtidigt som Luna, till Elphin Stuteri. Där finns hon kvar och föder antagligen fina föl!
--------------------------------------------------------
Luna såldes sedan till Nora som sexåring, och reds in av henne som sjuåring, 2009. Sedan köpte jag henne 2011.
Jag har mailat lite med Stuteri MW och även med Elphin Stuteri och har därifrån fått all fakta och så om hennes liv. Jag ska även prata med stallet där Stella står och ska försöka få kontakt med Sirius ägare :)
-------------------------------------------------------
Kan även berätta om min dag :)
Jag åkte till stallet direkt efter skolan, gjorde allt och red i manegen. Hon var jättefin! Men hon har alltid varit svår i högersidan och jag får vara på ganska så mycket med högerskänkeln eftersom att hon drar sig till höger, men idag hade hon ändrat sida helt! Hon var jättelätt i höger men svår i vänster!!(vilket min tränare säger är positivt :D :D :D) Jag kunde ju inte ställa om mig så lätt så när jag tryckte med höger skänkel så gled hon iväg alla världens väg xD Hehe, jaja. Medan jag red så hade min dressyrtränare en lektion för en annan tjej men när dem var klara så red jag fram till honom  och pratade lite och han sa att Luna hade blivit jättefin i kroppen!! :D Är så himla glaaad! Har lixom försökt stärka upp henne i baken mycket och tänkt på hur mycket mat hon har fått och ökat efter behov och ridit henne så regelbundet och ordentligt jag kunnat och verkligen gjort allt för att hon ska vara fin(vilket inte var så lätt med min förra ponny Greta då...) Och nu har ju allt det gett resultat! :D (Förlåt om jag skryter, är bara så himla stolt!! :D)
Så sedan fick Luna sin mat och jag borstade av henne och satte på tävket. Vi ska snart klippa henne på typ halsen och flanken för hon har satt en massa päls där täcket inte ligger... och då blir hon typ svettig fastän jag inte rider så länge i dressyr/hoppning. När vi rider ut blir hon aldrig svettig men typ när jag rider mer ordentligt och så.
Vi har aldrig klippt henne förut så vi får väl se hur det går. Hon gillar inte sprayflaskor eller vatten så vi får väl se... Kanske skulle man göra det när tandläkaren är här och ändå(förmodligen) ska söva henne... <3
Jaja, måste gå... NO prov imon så har typ pluggat som en galning... <3
Kram!! //Josse och Luna <3
(Header kommer <3)
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!